BrainBox Akıl Oyunları Nasıl Oynanır?
Vizyonu "Beraber Oyna, Beraber Öğren” olan Green Board Games 1991 yılından bu yana özellikle 4-11 yaş grubu çocuklar için eğitici kutu oyunları tasarlamaktadır. Oyunları 60’dan fazla ülkede 30’dan fazla dile çevrilmiş olan Green Board Games; 2007 yılında piyasaya sürdüğü Türkiye’de de sevilerek oynanan BrainBox eğitici kutu oyunları ile dünya çapında bir marka olmuştur.
Green Board Games özellikle aynı yaş grubundaki arkadaşları ve farklı yaşlardaki aile ve grup bireylerini bir araya getirerek onların beraber öğrenmelerini ve beraber eğlenmelerini amaçlamaktadır.
BrainBox 'ın bizim en sevdiğimiz yönü her çocuğun kendi ilgi alanına göre bir BrainBox oyunu bulabilmesi. BrainBox akıl oyunlarını çocukları ile ya da torunları ile oynayan büyüklerin de bu oyunu oynarken yeni bilgiler edinmeleri ve sıkılmamaları bizim diğer sevdiğimiz bir özelliği.
Çocukların tek başlarına oynayabilecekleri gibi kendi yaş grubundaki diğer çocuklar ile ya da aile büyükleri ile bir araya gelerek eğlenceli bir atmosferde oynadıkları BrainBox akıl oyunları nasıl oynanır? :
Bir oyuncu :
·Oyuncu BrainBox kutusundan çektiği kartı 10 saniye boyunca detaylı şekilde inceler.
·Daha sonra kartı çevirir ve arkasındaki soruları cevaplandırmaya çalışır. (Tüm soruların cevapları öndeki resimde mutlaka bulunmaktadır.)
·Eğer tüm sorular doğru cevaplanmış ise kart kazanılmış olunur.
·Eğer cevaplardan biri bile yanlış ise kart kutuya geri konulur.
·Önceden belirlenen süre sonunda (5 – 10 dk) oyuncunun kaç kart kazandığı sayılır.
Birden fazla oyuncu :
·En genç oyuncu BrainBox kutusundan bir kart çeker ve kum saati çevrilerek süre başlatılmış olunur.
·Oyuncu bu süre boyunca kartı detaylıca inceler. (Küçük oyunculara ek süre verilebilir.)
·Oyuncu incelediği kartı yanındaki oyuncuya verir ve zarı atar.
·Zardaki sayıya denk gelen soru oyuncuya sorulur.
·Eğer oyuncu soruya doğru cevap verdiyse kartı kazanır. Cevap yanlış ise kart kutuya geri konur.
·Sıra diğer oyuncuya geçer ve oyun bu şekilde devam eder.
·Önceden belirlenen süre sonunda oyuncular ellerindeki kartları sayarlar.
·En çok kartı olan oyuncu oyunu kazanmış olur.
Oyuncular oyun boyunca tabi ki en çok kartı kazanmak için yarışırlar ancak BrainBox kutu oyunlarının arka planda oyunculara bir çok kazanımları oluyor. Peki bunlar neler mi?
·Aynı ya da farklı yaş grubundan bireylerin bir araya gelmesi ile birbirleri ile iletişimleri artar.
·Çocukların kartı dikkatlice incelemeleri ile konsantrasyon gelişimi sağlanır.
·Oyun boyunca çocuğun o zaman kadar hiç karşılaşmadığı bir konu ile ilgili olarak sorulan soruların cevaplarını doğru yanıtlamaları hafıza gelişimine katkıda bulunur.
·Bazı soruların cevapları kartın üzerinden direkt yazmasa da resmedilmiştir; çocuğun bu soruları cevaplandırması da dikkat gelişimine katkıda bulunduğunu diğer bir göstergesidir.
·Farklı BrainBox kutuları çocukların oyun ile genel kültür gelişimine katkıda bulunur.
·Bazı BrainBox oyunlarının İngilizce olması ise yabancı dil gelişimine katkıda bulunur.
·Çocuklarda sözel ifade gelişimini sağlar.
Şimdi gelin bazı BrainBox zeka oyunlarını yakından inceleyelim :
Okul öncesi dönemde 3 yaş ve üstü çocuklar için tasarlanmış BrainBox First Animals çocukları hayvanlar; BrainBox First Colors renkler ; BrainBox First Letters harfler; BrainBox First Numbers sayılar ile tanıştıran eğitici oyunlardır. BrainBox at Work ise çocuklara hiç bilmedikleri meslekleri öğreten 4 yaş ve üstü için tasarlanmış en yeni BrainBox oyunudur. Bu seri İngilizce olsa bile anne ve babalar bu oyunları ilk önce Türkçe olarak oynayabilir sonrasında yabancı dil öğrenmeye başlayan çocuklar ile İngilizce olarak tekrar oynayabilir.
BrainBox First Pictures ve aynı oyunun Türkçe'ye çevrilmiş versiyonu BrainBox İlk Resimlerim 4 yaş ve üstü için tasarlanmış olup, çocukların günlük hayatta gördükleri nesneleri öğrenmelerini oyun ile sağlıyor.
BrainBox 'ın okul öncesi dönem için tasarlanmış bu oyunları eğitimciler tarafından da kullanılabilecek değerli birer eğitim materyalidir.
8 yaş ve üstü çocuklar için tasarlanmış Çin ‘in bayrağında kaç yıldız olduğu, Yeni Zelandalıların adının hangi kuştan geldiği gibi genel kültür sorularının yanı sıra dikkat sorularının da yer aldığı BrainBox Dünya; ampul, telefon, internet ağı, röntgen, pil gibi birçok icat ile ilgili eğlenceli bilgilerin öğrenileceği BrainBox İcatlar bizce büyüklerin de çocukları ile oynamaktan keyif alacağı ve Türkçe’ye çevrilmiş BrainBox Oyunları.
5 yaş ve üstü çocukları basit matematik ve temel bilim kavramları ile tanıştıran BrainBox My First Math ve BrainBox My First Science çocukları okula oyun ile hazırlayan akıl oyunları. Okul çağındaki çocukları ise belki de tatil dönemlerinde onları sıkmadan ders çalıştırmak, tekrar yaptırmak yerine oyun ile bilgilerini pekiştirecek Brainbox Math ve BrainBox Science yine bizim severek önerdiğimiz oyunlar.
İngilizce gramer, noktalama işaretleri, heceler, fiiller, edatlar, zamirler, zarflar, eş anlamlılar ve daha bir çok İngilizce konuyu oyun ile öğrenilmesini sağlayacak, okula destek BrainBox English ile oynarken çocukların aslında İngilizce öğrenmenin çok keyifli olduğunu düşüneceklerinden eminiz.
Yazımızın ilk başında her çocuğun kendi ilgili alanına göre bir BrainBox oyunu bulacağını söylemiştik; peki bunlar neler?
Günümüzde çocukların hayran oldukları dinazorlar, çok sevdikleri hayvan dostları ve yırtıcı hayvanlar ile ilgili bilgileri içeren BrainBox Dinosaurs, BrainBox Animals ve BrainBox Predators; sanata meraklı çocuklar için BrainBox Art, masalları ve masal kahramanları seven hayalperest çocuklar için BrainBox Once Upon a Time ve BrainBox Mr. Men Little Miss, popüler spor dalları harici diğer spor dallarını da öğrenecekleri BrainBox Sport www.kidolina.com ‘da bulabileceğiniz ve severek oynayacağınız BrainBox eğitici kutu oyunları.